Kroužky Akce Kalendář GDPR Tábory Fotogalerie Projekty Kontakty Zaměstnanci Úřední deska Archiv Kariéra Damián online facebook instagram Můj účet

Bramborová víkendovka

Bramborová víkendovka

První víkendovka v novém školním roce nesla název „Bramborová“. A jak sám název napovídá, veškerá činnost se točila převážně kolem brambor.
Na začátku proběhlo pár seznamovacích her, které nebyly ani moc zapotřebí, protože se sešla téměř stejná parta, která chodila na víkendovky i minulý rok.
Děti se těšily na vyrábění, tak jsme se společně přesunuli do vedlejší místnosti, kde už bylo přichystané vše potřebné pro výrobu bramborových razítek. Pro všechny bylo zábavné nejen razítka vytvářet, ale především potisknout celý papír různými tvary (ježek, srdíčko, houba, hvězdička..)
Pátečnímu odpoledni však stále něco chybělo. A pak jsme na to přišli…  Vyběhli jsme na zahradu
– pohyb venku, možnost si něco zahrát s míčem, trochu si zakřičet a zadovádět, to bylo to pravé!
Ze zahrady nás vyhnal hlad. Uhodnete, co bylo k večeři? Co jiného, než zapečené bramboryJ.
Před pohádkou na dobrou noc jsme ještě stihli pár her, svítící balónky nám usnadnily večerní hledání lístečků na zahradě.
Druhý den po snídani jsme pokračovali ve vyrábění – z potištěného obalu z předešlého dne jsme vytvořili ozdobné desky na novou knížečku a v kuchyni si upekli bramborové lupínky.
Dopoledne uteklo velmi rychle a po jedenácté hodině se děti rozeběhly domů na oběd.
Víkendovku jsme si moc užili, všichni od nás dostali kartičku „Cestovní kanceláře DAMIÁN“ s razítkem kocoura. Již nyní se těšíme na další přespávání v DDM, které chystáme na adventní čas ke konci listopadu.