Kroužky Akce Kalendář GDPR Tábory Fotogalerie Projekty Kontakty Zaměstnanci Úřední deska Archiv Kariéra Damián online facebook instagram Můj účet

CYKLISTICKÉ ZÁVODY

Ani horko, ani zima, ani déšť, ani pálivé slunce –  zkrátka velmi příjemné počasí, ideální pro sport, přilákalo pouze 44 závodníků na tradiční cyklistický závod mládeže, který se uskutečnil 13.6.2018 u haly B. Modrého.
Pořadatelé, Cyklistický klub a Dům dětí a mládeže DAMIÁN Lanškroun, byli touto nízkou účastí (oproti předešlým letům) trochu zklamáni.
Ale jinak vše probíhalo jaksepatří….  Na startovní čáru se postavili zdatní soutěžící i ti, pro které byl tento závod prvním cyklistickým zážitkem.
V 16.30 hodin vyjeli jako první předškoláci na svou 320 metrovou trať – mnozí za podpory rodičů, kteří fandili podél dráhy a především pak u cílové čáry. Poté následovaly další a další ročníky, až po žáky II. stupně, kteří poměřili své síly na sedmi okruzích  a ujeli tak 2 240 m .

Všichni účastníci byli odměněni drobnou sladkostí a pitíčkem. Ti, kteří svým výkonem dosáhli na stupně vítězů, obdrželi věcné ceny a diplom, které předával ředitel závodu pan Jaroslav Dajč a tajemník CK Václav Klement.
Některé kategorie byly obsazeny pouze jedním soutěžícím, takže vítězství bylo předem  v kapse.
Celé sportovní odpoledne slovem provázel předseda CK Jiří Dvořák, o hudební doprovod se postaral Milan Švub.

Závod byl uspořádán za finanční podpory Města Lanškroun.


Kolektiv organizátorů CK a DDM Lanškroun