Kroužky Akce Kalendář GDPR Tábory Fotogalerie Projekty Kontakty Zaměstnanci Úřední deska Archiv Kariéra Damián online facebook instagram Můj účet

Letní prázdniny s DDM DAMIÁN

Táborové léto s DAMIÁNEM

Letos jsme měli v domě dětí o prázdninách otevřeno celé dva měsíce. Příměstské tábory probíhaly téměř nepřetržitě. Díky Operačnímu programu Zaměstnanost mohly lanškrounské děti trávit prázdniny opravdu zajímavě a jejich rodičům jsme umožnili lépe spojit pracovní rytmus s péčí o ně. Finanční příspěvek z Evropské unie dopomohl k tomu, že byly tábory dostupné i pro větší část rodin než obvykle.

„Příměstské tábory na území MAS Lanškrounsko“ s registračním číslem CZ.03.2.65/0.0/0.0/16_047/0007831 se konaly, jak už název napovídá, nejenom v našem městě, ale i v některých obcích lanškrounského regionu. Konkrétně v Tatenici a v Rudolticích. Celkem jsme uspořádali 11 příměstských táborů, kterých se zúčastnilo 228 dětí a jejich cena se díky dotaci pohybovala od 0,-Kč až po 1000,-Kč za týden. V závislosti na ceně táborů probíhaly i činnosti. Výletové tábory, protože se na nich mimo Evropskou unii podíleli finančně i rodiče, umožňovaly navštívit místa a zajímavosti z dalekého okolí. Takto probíhalo například červencové a srpnové „Léto s úsměvem“ dále „Cesta kolem světa za 5 dní“ nebo třeba příměsťák s angličtinou „Mini adventure“. Děti se podívaly do Prahy, Šiklova mlýna, Letohradu, Pardubic, Brandýsa nad Orlicí, Hradce Králové, Moravské Třebové, na Dolní Moravu a na další místa.

Ostatní příměstské tábory byly zorganizovány především v místě základny tábora a provázela je, ve velké většině případů, táborová hra. Ta probíhala v Rudolticích, v Husově domě a v táboře zaměřeném na začátečníky v DDM DAMIÁN. V srpnu jsme měli i několik táborů specializovaných především na pohyb. Děti sportovaly ve Sportcentru Forea, na Knoflíku s Danem a na šachovém táboře v Dělnickém domě.

Kreativní, poznávací, sportovní příměstské tábory pořádáme již několik let, ale letošní úplnou novinkou byl tábor s křesťanskou tematikou, který měl základnu v Husově domě. Tábor se jmenoval „David“ a děti se mohly seznámit především s příběhem Davida a Goliáše. Měly tak možnost poznat nepoměr mezi malým a velkým, kdy velký, i přestože je velký, NEZVÍTĚZÍ!

 

Iva Skalická, DDM DAMIÁN Lanškroun