Kroužky Akce Kalendář GDPR Tábory Fotogalerie Projekty Kontakty Zaměstnanci Úřední deska Archiv Kariéra Damián online facebook instagram Můj účet

Jarní prázdniny s Damiánem

Jarní prázdniny s Damiánem

„Těšíme se na prázdniny, každý rok je trochu jiný!“


Pod tímto názvem vyšla nabídka aktivit Domu dětí mládeže DAMIÁN o jarních prázdninách.

A tak tomu také bylo.  Program letošních jarních prázdnin byl odlišný v tom, že děti měly možnost přihlásit se na pětidenní příměstský tábor nebo si vybrat ze tří celodenních výletů, které byly součástí příměstského tábora.
Na první prázdninový den byl naplánován výlet do vědeckého parku VIDA! v Brně. Rozděleni do skupin se mladší děti z 1. a 2. tříd zúčastnily programu „Život rostlin“.
Zde se dozvěděly, jak rostliny fungují, z čeho se skládají, odkud čerpají vodu a živiny, co je to fotosyntéza …
Děti od 3. tříd a výše se proměnily v alchymisty a zaexperimentovaly si při pokusech, které zcela jistě obohatily jejich dosavadní znalosti.
Všichni společně pak zhlédli vědeckou show a poté následovala volná prohlídka stálé interaktivní expozice.
Dopolední program dalšího prázdninového dne byl ve znamení kreativního tvoření.
Děti malovaly talíře, vyráběly jarní dekorace, pekly sušenky a muffiny. Odpoledne patřilo sportování. Parkour a bouldering  prověřil fyzickou zdatnost účastníků příměstského tábora. Někteří obstáli na výbornou, jiný byli svou fyzičkou zklamáni.
Uprostřed týdne jsme se rozjeli za poznáním. Hvězdárna a planetárium v Hradci Králové nám odhalila mnohá záhadná tajemství vesmíru. Sedli jsme si do křesel, zvedli hlavu a přímo na dosah jsme měli hvězdnou oblohu. Měli jsme pocit, že na vzdálené planety
či hvězdy si můžeme sáhnout. Pořad moderovaný odborníkem byl velkým zážitkem.
V nabídce jsme slibovali pohled na slunce astronomickým dalekohledem. Počasí nám to však nedopřálo, slunce se před námi po celou dobu návštěvy hvězdárny schovávalo.
Tak jsme se alespoň mohli z terasy podívat menším dalekohledem na město.
Čtvrteční návštěva TONGA v Brně asi nikoho nezklamala. Tento výlet byl, jako vždy,  obsazen nejdříve. Kdo by se netěšil do tohoto zábavního parku se spoustou pohybu, zábavy a dobrodružství…?
Poslední prázdninový den byl takovou programovou všehochutí: děti hrály různé hry, soutěžily, navštívily lanškrounské kino,
kde zhlédnuly animovaný film „Pračlověk“.
Závěr týdenního programu byl zacílen na plavecký bazén ZŠ Dobrovského. I když za okny poletovaly sněhové vločky, nikdo si nenechal pokazit radost z pobytu a řádění ve vodě.
Věříme, že se dětem prázdninová nabídka DDM DAMIÁN líbila a již nyní se těšíme na další prázdniny –  a to na velikonoční!