Kroužky Akce Kalendář GDPR Tábory Fotogalerie Projekty Kontakty Zaměstnanci Úřední deska Archiv Kariéra Damián online facebook instagram Můj účet

SPORTOVNÍ TURNAJE

 

Letošní duben je v Domě dětí a mládeže DAMIÁN, Lanškroun ve znamení sportovních turnajů, kdy mezi sebou poměřují síly děti ze čtvrtých, pátých a šestých tříd lanškrounských základek. Fotbalový turnaj, který 3. dubna odstartoval sudí Václav Hanzl v prostorách tělocvičny na Střelnici, vyhrály děti z páté třídy Základní školy Lanškroun, náměstí Aloise Jiráska 139, okr. Ústí nad Orlicí. Pro změnu 10. dubna patřilo vítězství ve florbalovém turnaji týmu ze Základní školy Lanškroun, Dobrovského 630, okres Ústí nad Orlicí. Rozhodčím tohoto turnaje byl Kristián Bříza. Jak se shodli oba rozhodčí i organizátoři, obě tato sportovní klání se obešla bez vážnějších problémů a především proběhla v duchu fair play.

Letošní novinkou při fotbalovém utkání bylo, že se do soutěže zapojilo i družstvo rudoltické školy, poprvé tedy nešlo o ryze lanškrounský souboj. Tým Rudoltic si odvezl druhé místo i přesto, že ho mnozí považovali za outsidera tohoto klání. Právě proto, že se tato změna osvědčila, rozhodli jsme se, že i příští rok oslovíme další vesnické školy v regionu. Vždyť děti z Lanškrouna jsou určitě rády, že si mohou poměřit své síly i s dětmi z okolních vesnic.

A teď už všichni netrpělivě čekáme na další dubnový turnaj ve vybíjené. Jde o velmi prestižní soutěž, která je pořádána domem dětí již mnoho desetiletí. Právě zde očekáváme největší nápor na nemalé očekávání dětí a jejich trenérů. Těšíme se, že i v této soutěži bude převažovat férová hra, respekt k soupeři a úcta ke všem účastníkům.

Kdo obdrží letos putovní trofej Starou kůži? To se již všichni brzy dozvíme v tělocvičně Dělnického domu. Držíme pěsti všem současným čtvrťákům i nám pořadatelům, abychom vše zvládli aspoň s takovým úspěchem jako všechny předchozí turnaje.